menu Home
Novosti

Berlin kao primjer ostatku svijeta službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

boomradio | May 10, 2021
Berlin kao primjer ostatku svijeta službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

Berlin je uvijek bio središte kulture i umjetnosti kao i svih njezinih svih oblika, a sada je odao priznanje noćnim klubovima po kojima je Berlin postao poznat u svijetu i smatra se mekom techno glazbe, ali i općenito jednim od svjetskih središta elektroničke glazbe.

Do sada je Berlin bio klasificiran kao grad zabavnih događaja, a upravo je prepoznao značaj svojih noćnih klubova koji su od sada zaštićeni kao kulturne ustanove. Neki klubovi zbog tog statusa doslovno će se izvući iz problema u ovoj korona krizi pa će dobiti odobrenje za otvaranje svojih vrata u većem dijelu grada. A tu je svakako i porezna olakšica koja se automatski uvodi za sve kulturne ustanove.

Prijedlog je donesen skoro pa jednoglasno u srijedu 5. svibnja, a potom je predstavljen i usvojen na Bundestagu. Upravo noćni život u Berlinu zaslužan je za oko 3 milijuna turista godišnje i jednu i pol milijardu prihoda lokalnoj ekonomiji. Tako se brine o kulturi svojeg grada i države, a teško je očekivati da će još netko u Europi krenuti stopama Berlina.

Written by boomradio

  • play_circle_filled

    Radio BOOM Hits

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play